Bridgerton’s korsetter

I en fjern æra kom elegance hovedsageligt fra dresscode, som vi kan se i en af de bedste serier, der repræsenterer det engelske high society; Brigderton!

Vi har analyseret skuespillernes tøj og mere specifikt korsettet.

corset femme noir vintage

Men det er ikke alt, for fans af showet, afslører vi flere ting om: udgivelsen af sæson 2, fremtidige karakterer, rygter og mange andre hemmeligheder, som endnu ikke er kendt af offentligheden.

Lad os nu komme i gang!

The Bridgerton Chronicle

The Bridgerton Chronicle er en serie baseret på de bestsellerbøger af Julia Quinn, der fortæller historien om otte børn fra søskendeflokken Bridgerton, der søger kærligheden i Londons high society.

the bridgerton chronicle

Den første sæson af denne amerikanske serie, der er skabt af Chris Van Duden og produceret af Shonda Rhimes, blev sendt den 25. december 2020 på den populære Netflix-platform, som hører til den kreative branche.

Historien om de to familier, Bridgertons og Featheringtons, begynder i det 19. århundrede.

I løbet af English regency I det 19. århundredes aristokratiske London skulle unge piger fra gode familier gøre overgangen fra ungjomfru til hustru. For at gøre dette var der intet bedre end at håbe på at finde kærligheden.

korsetter i Bridgerton styles

Daphne, en af Bridgerton-døtrene, som dronning Charlotte holdt meget af, mødte hertugen af Hastings. Hertugen Simon Basset er en meget elegant mand, der ligesom Daphne ikke ønsker at gifte sig med nogen, der er udvalgt af familierne.

Som følge heraf beslutter de begge, der har samme vision om ægte kærlighed, sammen at lade som om, de er et par. Takket være dette falske forhold får de den tid, de ønsker, til at finde en rigtig bejler. Men en detalje destabiliserer deres perfekt udførte plan; den ægte kærlighed mellem Daphne og hertugen af Hastings.

I denne serie kan vi beundre den elegance, som datidens mænd og kvinder havde i den måde, de klædte sig på.

Fra prinsessekjoler med bearbejdede blonder til smukke korsetter, der giver en utrolig silhuet, eller til kostumer, der giver mænd en lige og charmerende kropsholdning.

bridgerton-skuespillerinder med korset

I denne kjolekode i billedet af den berømte London-æra, corset har en meget vigtig plads. Denne type beklædningsgenstand er mere end blot et linningbånd, der giver kvinder mulighed for at få en slank talje. Det blev et symbol på elegance og afspejlede bærerens sociale status.

Korset i Bridgerton-stil

I begyndelsen af det 16. århundrede blev kvinders kroppe formet ved hjælp af et stærkt undertøj. Vi taler faktisk om det berømte korset, som havde til formål at forme figuren og reducere taljen ved hjælp af snørebånd på bagsiden af tøjet.

Daphne bridgerton monterer sit korset

Og desuden blev denne meget specielle taljebøjle et must-have i det 20. århundrede, og det var med god grund, da denne hvalbenet krop med en stiv ramme blev det nye symbol, der repræsenterede overklassens elegante og velhavende borgerlige kvinders elegance og rigdom.

Som følge heraf er der i de otte afsnit af serien The Bridgerton Chronicle Vi kan beundre al skønheden ved de viktorianske korsetter.

 

corset Bridgerton

 

Sandheden om Bridgerton-korsetter

I åbningsscenen i det dampende drama “Bridgerton” klæder Prudence Featherington, en af bjergbestigeren Lady Featheringtons døre, sig på til at blive præsenteret for den engelske dronning.

Prudence bøjer sig dobbelt, åndeløs, da en tjenestepige strammer snørebåndene på hendes korset.

tjenestepige krammer Prudence Featheringtons korset


Jeg var i stand til at presse min talje til halvanden appelsinstørrelse, da jeg var på Prudence’s alder,” siger Lady Featherington.

Denne slags snak fra manuskriptforfattere giver desværre korsettet et dårligt ry. Mange film, både historiske og fantasyfilm, har en lignende scene.

Scarlett O'Hara med korset i Borte med blæsten

 

Vi kan starte med Scarlett O’Hara i  Gone with the Wind, der krammer sig om en sengestolpe, da stuepigen snører hendes korset.

Elizabeth Swann i Pirates of the Caribbean iført korset

Så Elizabeth Swann i Pirates of te Caribbean der l ser ud som om hun ikke kan få vejret når hendes korset er serveret.

Emma Watson med korset i Skønheden og Udyret

Så Emma Watson, der spiller Belle i live-action genindspilningen af  Disneys Skønheden og Udyret , og som siger, at hendes karakter er for selvstændig til at bære korset.

Ingen af de personer, der lider af smerte, har kontrol over deres eget liv; i hver eneste scene fortæller en autoritetsfigur (Prudence’s mor, Elizabeth’s far, Scarlett’s tjenestepige) dem, hvad de skal gøre.

Alden O’Brien er kurator for kostumer og tekstiler på Daughters of the American Revolution Museum i Washington, DC

Daughters of te American Revolution Museum

Han siger: “At have en scene, hvor de siger: “strammere, strammere” er tydeligvis en erstatning for de begrænsede roller, som kvinder har i samfundet.”

Problemet er, at næsten alle disse fremstillinger er overdrevne eller simpelthen forkerte. Dermed ikke sagt, at “Bridgerton”-showrunner Shonda Rhimes tog fejl i sin skildring af kvinders rettigheder i begyndelsen af  I Regency 19th century æraen, da de faktisk var stærkt begrænsede, men det var ikke deres undertøj, der var skyld i det.

Kass McGann, der er tøjhistoriker og konsulent for museer, tv-shows og teaterproduktioner rundt om i verden, forklarer i en e-mail: “Det handler mindre om korsettet og mere om psykologien på scenen.nbsp;

I løbet af fire århundreder med utallige ændringer i moden har kvindernes undertøj varieret meget i navn, stil og form. Men for dem, hvis forståelse af kostumedramatik udelukkende stammer fra shows og film som Bridgerton, bliver disse forskellige beklædningsgenstande fejlagtigt alle grupperet sammen som korsetter.

Det er vigtigt at vide, at et korset simpelthen er en struktureret underbeklædning til en kvindes overkrop, forklarer Hilary Davidson, modehistoriker og forfatter til Dress in the Age of Jane.

tidlige korsetter

Den de første korsetter dukkede op i det 16. århundrede som svar på udviklingen af kvindemoden, som blev mere stiv og geometrisk.

Korsettet, der er designet med hvalben, rør eller endda nogle gange træ, former kvinders kroppe i omvendt kegleform, som altid har været på mode.

Nogle mennesker brugte puder eller bøjler til at give sig selv en bredere form under taljen, hvilket igen gjorde taljen smallere. Denne form blev mere eller mindre opretholdt indtil regentens tid i begyndelsen af 1800-tallet, hvor der var “alle mulige opfindelser, ændringer og forstyrrelser” i modebilledet, siger Davidson.

I denne 20-årige periode havde kvinderne et valg: De kunne bære korsetter, hvalbenet, struktureret beklædning, der mest lignede nutidens design af et korset, eller meget bløde, polstrede, men stadig støttende undertøj, der lå et sted midt imellem.

corset de la régence

O’Brien siger, at Korsetter fra den tidlige periode var lavet af blød bomuld med en stivere bomuldssnor til støtte og nogle gange med kanaler i ryggen til udbening og en slids foran til en metal- eller træstøtte kaldet en busc.

Men fra begyndelsen var disse undertøjstyper bare almindeligt tøj, siger Davidson. Kvinderne havde en bred vifte af valgmuligheder, ligesom kvinder i dag har en række muligheder, fra sports-bh’er til Wonderbra.

De, der bare hang rundt i huset, ville bære deres mere komfortable korsetter, mens andre, der skulle til bal, måske ville bære noget strammere, der gav en smukkere linje.

Men de kvinder, der arbejdede, bar en slags snøre og støttende beklædning som denne, hvilket modsiger forestillingen om, at man straks besvimede ved at tage et korset på. For Davidson er myten om, at kvinder gik rundt i disse ubehagelige ting, som de ikke kunne tage af, på grund af patriarkatet, virkelig irriterende.

Hun siger: “Og de fandt sig i det i 400 år? Kvinder er ikke så dumme.”

Dette tøj var behageligt, tilføjer Davidson, ikke kun efter datidens standarder, men også efter nutidens moderne standarder. Langt de fleste af dem begyndte at bære en eller anden form for korsetbeklædning som unge piger, så de var vant til det som voksne.

kvinde-med-spidskorset

O’Brien er enig: “At have noget, der går længere ind i brystet… Det ville jeg virkelig gerne have, fordi det ville fordele støtten bedre.

I victoriansk tid, efter Bridgerton, havde korsetterne udviklet sig til en timeglasform ⌛️ den form, som mange mennesker forestiller sig, når de tænker på et ubehageligt, organafpressende og kropsforvrængende korset.

Men igen, moderne opfattelser af fortiden præger vores opfattelse af dette undertøj. Davidson siger, at kjolerne var større i denne periode, fordi jo bredere kjolen var, jo mindre var taljen.

Museer viser ofte korsetter i deres samlinger på mannequiner, som om deres kanter mødes.

I virkeligheden ville de sandsynligvis være blevet båret med kanterne en tomme eller to fra hinanden, eller endda løsere, hvis en kvinde havde valgt det.

McGann foreslår, at en af grundene til, at korsetter forbindes med smerte, er, at skuespillerinder fortæller om deres ubehag ved at bære et ubehageligt korset til en rolle.

“I mange tilfælde er korsetterne ikke lavet til skuespillerinden, men der bruges et korset i hendes generelle størrelse af bekvemmelighed,” forklarer McGann

“Det betyder, at de har korsetter på, som ikke passer ordentligt, og når de snøres rigtigt, kan det gøre ondt!”

Så i Regency og andre tider strammede kvinderne deres korsetter mere end det, der var behageligt, eller bare for at opnå en smallere talje?

Sikkert, nogle gjorde det, når de havde nogen at imponere, som i scenen i filmen AGone with the wind som var en ung single kvinde, der forsøgte at gøre indtryk.

vintage Bridgerton-korset til kvinder

I Bridgerton virker det også logisk, at den sociale aktivist Lady Featherington insisterer på, at hendes døtre skal have en smal talje. Bortset fra at i regenttiden, hvor kjolerne faldt ned fra barmen, hvad er så meningen med at have en smal talje?

“Ideen om snørebånd er fuldstændig unødvendig og irrelevant for moden,” siger Davidson.

“Der er ingen måde, hvorpå det periodiske korset kan skrumpe hendes talje, og det forsøger det heller ikke,” tilføjer O’Brien.

Det er et andet problem med Bridgertons valg af undertøjsmode: Korsetterne i perioden Regency var ikke designet til at skabe den kavalergang, som moderne publikum finder attraktiv, men mere til at løfte og adskille brysterne som to runde kugler.

Hun synes, at Bridgertons korsetter er for flade foran. I et interview med Vogue forklarede Bridgertons kostumedesigner, Ellen Mirojnick, sin filosofi om seriens tøj:

“Denne serie er sexet, sjov og meget mere tilgængelig end et gennemsnitligt, nøgternt periodedrama, og det er vigtigt at åbne op for et korsets halsudskæring for at afspejle det.”

Men “Bridgerton” har dog ret med hensyn til kvindernes status i begyndelsen af det 19. århundrede. Ægteskab var en af de eneste muligheder for kvinder, der ikke ønskede at bo sammen med deres partner resten af livet, så seriens vægt på at skabe gode match i ægteskabet er stadig gældende.

bryllupskjole med korset

Når en kvinde blev gift, blev hun lovligt set sin mands ejendom. Hun kunne ikke underskrive kontrakter eller oprette testamente uden sin mands samtykke.

I midten af det 19. århundrede havde kvinder opnået betydelige fremskridt ved at kunne eje ejendom eller opnå skilsmisse. Det var dog først i 1918 i England og 1920 i USA, at nogle kvinder kunne stemme.

Omtrent samtidig var korsetterne ved at gå af mode, og mange af datidens forfattere så en forbindelse mellem frigørelsen af korsettet og kvindernes frigørelse.

O’Brien siger, at når man ser tilbage i dag, holder den konklusion ikke. “Alle disse forfattere siger: ‘Åh, vi er så meget mere frigjorte end de forfærdelige, hykleriske, undertrykte victorianere, og vi har smidt korsettet.”

Jamen, undskyld, men hvis du ser på shapewear i 1920’erne, så gør de præcis det samme, nemlig at bruge undertøjfor at skabe den nuværende moderigtige form, hvilket i de brølende tyvere betød, at man brugte elastiske taljebånd og brystbindere for at stramme helt op på kvindens naturlige form.

Samfundet vil altid have et kropsideal, som vil være umuligt for mange kvinder at opnå, og hver enkelt kvinde vil vælge, hvor langt hun vil gå i jagten på dette ideal.

Der vil altid være nogle få, der vil skubbe dette ideal til det yderste, selv om det betyder, at de sætter deres eget liv på spil.

kvinde med et korset med hvepsebukser

O’Brien og Davidson håber, at folk vil holde op med at se korsetter som undertrykkende redskaber for patriarkatet eller som smertefulde påmindelser om kvinders besættelse af mode.

Vi lader rygternes luner virke på os, i stedet for at vælge at opleve os selv og være på mode!

Men desuden er det lige så undertrykkende at bære et korset som at bære en bh. Alligevel er der ingen, der tvinger kvinder til at bære bh i dag?

Du skal stille dig selv de rigtige spørgsmål, når du kender til al den skønhed, som at bære et korset giver!

Det er faktisk lettere at se det som mærkeligt, usædvanligt og fra fortiden end at se det i dets sande værdi, som en ny generation af tøj, elegant og trendy.

Det er eventyr alt det, som en tøjstil, der giver dig mulighed for at forfine eller ikke forfine din silhuet til den dimension, som du bedst kan lide mest.

forskellige outfits med korset

Du kan udtrykke din personlighed, din charme ved at være meget elegant, når du kender hvad tøj til korset ! 

The Bridgerton Chronicle “sæson 2”

Som en af Netflix’ bedste anbefalinger er første sæson af drama-serien Bridgerton i øjeblikket nomineret til Emmy 2021 i tre store kategorier:
 

 1. Bedste drama
 2. Bedste skuespiller ( Regé-Jean Page ) 
 3. Instruktør af en dramaserie ( Julie Anne Robinson )

Hvis du er fan af de otte Bridgerton-romaner af bestsellerforfatteren Julia Quinn, ved du sikkert allerede, hvad der vil ske med Featheringtons og Bridgerton, når anden sæson er klar.

the Bridgerton chronicle season 2

Men for alle dem, der stadig ikke har læst bøgerne eller bare er spændte på at se, hvad Shonda vil gøre med den næste del, kan du fortsætte med at scrolle gennem denne artikel for at få flere detaljer om sæson 2.

Hvornår udkommer Bridgerton sæson 2 på Netflix?

Bridgerton sæson 2 er planlagt til at blive sendt i 2022. Der er endnu ingen specifik dato, hvilket tvinger fans til at vente på mere information om denne berømte udgivelse.

Nu afslører vi dog i videoen nedenfor de første billeder af sæson 2.

Dette er på Instagram, da Netflix officielt annoncerer udgivelsen af den anden del. En særlig udgave af Lady Whistledown’s Society Paper blev også udgivet med information om, at Bridgerton-besætningen ville vende tilbage til produktionen i foråret 2021, denne gang med fokus på Anthony ( Jonathan Bailey).

Bridgerton sæson 2 cast

Først må vi fortælle nogle forfærdelige nyheder, selv om langt de fleste af jer allerede ved det, men Duke of Hastings spillet af Regé-Jean Page vil ikke være en del af sæson 2.

Lady Whistledown har for nylig annonceret, at Daphne spillet af Phoebe Dynevor, vil faktisk være med i serien, på trods af Simons farvel indtil videre.

Så hvorfor forlader Regé-Jean Page serien?

Selv siger skuespilleren, at det var en del af hans figurs plan, da han først blev ansat.

Regé-Jean Page

“Det er en sæson af en sæson. Den vil have en begyndelse, en midte og en slutning,” sagde han til Variety og tilføjede, at han kunne lide opsætningen, fordi den “føltes som en begrænset serie”.

Derpå fortsætter han med at sige: “Jeg er kun begejstret for Bridgerton, som fortsætter med at køre på sit damptræk og erobre verden. Men det hjælper også at afslutte disse buer og foretage landingen.”

Det cast, der er med i sæson 2

Den gode nyhed er, at vi forventer at se følgende cast i den nye sæson:

 • Nicola Coughlan som Penelope Featherington
 • Jonathan Bailey som Anthony Bridgerton
 • Luke Newton som Colin Bridgerton
 • Claudia Jessie som Eloise Bridgerton
 • Luke Thompson som Benedict Bridgerton
 • Ruth Gemmell som Lady Violet Bridgerton
 • Polly Walker som Lady Portia Featherington
 • Adjoa Andoh som Lady Danbury
 • Golda Rosheuvel som dronning Charlotte
 • Ruby Barker som Marina Thompson
 • Jessica Madsen som Cressida Cowper

Den 15. februar meddelte Netflix, at Simone Ashley var med i rollelisten som Kate Sharma, en klog, men meget egenrådig ung kvinde, der er forelsket i Anthony.

Kate og Anthony

Vi ved også, at Charithra Chandran skal spille Edwina Sharma og Rupert Young skal spille Jack, en ny karakter, som ikke er med i bøgerne.

I april bekræftede Deadline, at der er to nye medlemmer til serien: Shelley Conn og Calam Lynch.

Er der nogen spoilers om sæson to?

Hvis du er fan af Julia Quinns romaner, har du sikkert regnet betydningen af den lille bi i slutningen af finalen i sæson 1 ud!

Bridgerton Chronicle 2 Spoiler

I anden bog af Julia, the Viscount Who Loved Me, bliver Anthony Vicount Bridgerton, da hans far pludselig dør af et bistik. I
resten af romanen bliver bierne en vigtig del af historien, da Anthonys kærlighed, Kate, bliver stukket senere i bogen.

Nu er det bekræftet, at serien vil fortsætte med at følge romanerne. Sæson 2 vil fokusere meget mere på Anthonys søgen efter kærlighed end på Simon og Daphnes liv.

For at slutte af med en god nyhed, så vil de 8 romantiske romaner, der fokuserer på hver enkelt karakteres rejse for at finde kærligheden, med tiden få deres egen sæson på Netflix!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *