Fordelene ved korsettet

Korsetter kan hjælpe med at stabilisere kroppen, forebygge skader, korrigere tidligere skader, ændre kroppens form og meget mere.

Som ekspert på dette område tilbyder vi dig nogle overraskende oplysninger om brugen af en taljemuskel.

I denne artikel vil vi forklare dig, hvad der er de fysiske, medicinske, emotionelle og mentale fordele ved at bære et korset.

Lad os uden videre finde ud af alt om det sammen!

De fysiske fordele ved at bære et korset

For at du kan se mere klart, har vi klassificeret de positive punkter, der kommer fra denne type tøj, når du har det på, i rækkefølge. På denne måde vil du lettere forstå, i hvilke situationer det er bedre at vælge et korset!

1) Rygskader

Korsetter hjælper med at kontrollere rygsmerter og korrigere kropsholdning, hvilket er perfekt for personer, der tidligere har lidt af skader, som f.eks:

 • Autoulykker
 • Rygmarvsbrud
 • Herniated discs

Samt slidskader som f.eks:

 • Arthritis
 • Discus sygdom
 • Degenerativ

Dermed vil det at bære denne stive dragt hjælpe dig med at lindre dine smerter. Du vil senere i artiklen forstå, hvordan det kan gøre dig godt.

2) Rygsøjlekurve

Nogle Korsetter kan hjælpe med at stabilisere rygsøjlens krumning hos patienter med skoliose, kyfose og lordose. De hjælper med at lindre deres rygsmerter og muskelspændinger på grund af denne kurve.

spine

Dertil kommer, at nogle erfarne tandbøjleproducenter designer korrigerende tandbøjler, der kan hjælpe med at forhindre, at kurven forværres eller reducere den med tiden.

3) Fysiske lidelser og funktionsnedsættelse

For at fortsætte denne vanvittige analyse bør du vide, at korsetter kan skjule asymmetrier og hjælpe folk med at forebygge belastninger eller skader i forbindelse med skeletasymmetrier (PFFD og andre fødselsdefekter).

Men det er ikke alt, for de kan også hjælpe dig med muskelasymmetrier (efter ensidige angreb eller efter asymmetrisk kirurgisk fjernelse af muskler).

Dette tøj er faktisk fantastisk til at korrigere kropsholdning og kan signalere andre skeletproblemer. For at forstå det bedre har vi indsamlet vidnesbyrd fra en ung kvinde, der led af faciitis plantaris i flere år.

Denne stakkels kvinde begyndte at bære et korset efter råd fra sin læge ⚕️  da sidstnævnte tilskyndede til at omfordele hendes vægt ligeligt på begge fødder.

Siden jeg har haft et korset på, er mine knæ ikke længere under stort pres, da korsettet har ændret min måde at sidde og stå på og tilskynder mig til at holde hofterne lige.

4) Fibromyalgi

Korsetter kan også hjælpe med at afslappe triggerpunkter og lindre/forebygge nogle af de smerter, træthed og muskelspændinger, der skyldes autoimmune sygdomme som:

 • Fibromyalgi
 • Kronisk træthed
 • /strong>
 • Lupus
 • Posttraumatisk dystrofi.

5) Støtte til brysterne

Den korsetter overbust hjælper med at støtte fra brystet, hvilket er perfekt til kvinder, der har meget tunge bryster, kan det hjælpe med at lindre rygsmerter, nakkespændinger, reducere hovedpine og forebygge neurogent thorakalt syndrom (betændelse i brachialnerveplexus, som ofte er forårsaget eller forværres af brystvægt).

6) Mod hovedpine

Korsetter er også kendt for at reducere intensiteten af hovedpine eller migræne</strong>, og med tiden har nogle bærere bemærket, at korsettet har stoppet deres hovedpine helt, da en god kropsholdning kan afhjælpe spændinger i nakke og skuldre.

mand med hovedpine

Dertil kommer, at et korrekt tilpasset korset kan fungere som en ortopædisk trækkraft for at forhindre, at rygmarven bliver klemt eller strakt (og derved forbedre nerveproblemer) ved potentielt at reducere hyperlordose i lænderyggen.

7) Lændestøtte

Korsetter bruges som lændestøtte for at forebygge potentielle rygskader og yde støtte under arbejdet – f.eks. når der løftes tunge byrder, udføres gentagne opgaver eller tilbringes lange timer stående eller foran en computer.

Dette er kendt for at være gavnligt for folk, der arbejder inden for håndværk som VVS-installatører, bilmekanikere, detailhandel, og som skal løfte varer eller stå i mange timer.

8) Hypermobilitet og Ehlers Danlos syndrom (EDS).

Personer med hyperextension eller bindevævssygdomme som Ehlers-Danlos (H)-syndrom skader sig nogle gange selv på grund af svaghed og hyperextension af deres led, og de kan også lide af kroniske smerter.

Det har hjulpet nogle af disse personer at bære en støttebøjle ved at støtte overkroppen og forhindre spontane bevægelser, der kan føre til forstuvninger, forskydninger eller andre skader.

9) Sensorisk forstyrrelse

For personer med sensorisk forstyrrelse eller andre neurologiske eller sensoriske lidelser, som ikke er i stand til at isolere eller desensibilisere sig over for let berøring eller andre fornemmelser, giver korsettet et fast, jævnt tryk på overkroppen og hjælper med at lindre fornemmelsen.

De tykke lag af tøjet danner også en barriere mod den lette, flydende berøring fra en trøje eller andre mennesker, hvilket forhindrer sensorisk overbelastning.

10) Hjælper med at støtte membranen

Den Korsetter bruges nogle gange af sangere og talere til at støtte membranen  de giver modstand, som membranen kan skubbe imod, hvilket kan hjælpe sangeren med at nå højere eller mere kraftige toner.

sangerinde med korset

11) Forbedring af astma

Med astma kan de øvre lunger og bronkier ikke være helt åbne, og de korrektion af kropsholdning ved hjælp af et korset kan hjælpe med at åbne brystet, afslappe luftrøret og gøre det lettere at trække vejret.

12)12) Bedre søvn

Korsetter kan hjælpe med søvn og søvnløshed. En nyere undersøgelse viser, at det ser ud til at reducere antallet af søvnapnø-episoder ved at bære en taljestøtte.

en kvinde, der sover med et korset

Vidneudsagn af Laura Brodet:

I sidste måned gik jeg til søvnlæge. Jeg havde mit korset med, og vi diskuterede, at det virkede som om, at det hjalp mig til at sove dybere og vågne mere udhvilet og mindre smertefuldt… Vi besluttede at lave endnu en søvnundersøgelse.

Hvis du ikke vidste det, er en af de ting, de kontrollerer under en søvnundersøgelse, hvor ofte du holder op med at trække vejret eller har så lavt åndedræt, at dit iltniveau falder.

Jeg sover virkelig bedre med mit korset på! Jeg har færre åndedrætsanfald, og de er kortere i varighed. Fedt!”

Moralen i historien: Tal med dine læger, hvis korsetter og medicinske bekymringer krydses.

Søvnkvaliteten i et korset er meget subjektiv og hjælper ikke altid på apnø eller åndedrætsanfald. Samtal altid med en læge, før du prøver et korset af en hvilken som helst grund.

13) Beskyttelse af organer

Korsetter kan også være med til at beskytte organer under ridning eller motorcykelkørsel, der fungerer som et nyretøjsbælte for at forhindre blå mærker på retroperitoneale organer.

14) Beskyttelse mod ulykker

Korsetter har ydet reel beskyttelse som en form for rustning.
/strong>som rustning for nogle heldige mennesker i trafikulykker, skud, knivstik, slag og spark i maven.

En læge på skadestuen spurgte: “Hvorfor har NASCAR-kørere ikke det her på?“.

Hans idé lød vanvittig indtil nogle positive tests, der gik denne akutlæges vej. Vi får
se i de kommende år!

15) Dysmenoré og endometriose

Korsetter er nyttige til at minimere menstruationskramper hos kvinder. Mange kvinder lindrer midlertidigt deres dysmenoré ved at ligge i fosterstilling, hvilket lægger pres på bughinden og mindsker de smertefulde livmodersammentrækninger en smule.

Korsetter kan efterligne denne stilling ved at lægge pres på de samme organer og dermed reducere livmoderkontraktioner (og dermed kramper), mens hendes kropsholdning forbliver oprejst.

16) Brok i maven

Korsettet kan forebygge visse typer af brok i
maven

/strong> ved at udøve et eksternt tryk på maven eller kan fungere som et bælte for at forhindre, at allerede eksisterende brok forværres, mens man venter på en kirurgisk reparation.

*NB: dette kan kun hjælpe ved bestemte typer af abdominale brok, og resultaterne kan variere – forkert brug af korsettet kan føre til forværring af brok i tilfælde af hiatale/inguinale/femorale brok.

Samtaler altid med en læge, før du prøver et korset af en hvilken som helst grund.

17) Svaghed i maven efter operation

Hvis mavevæggen allerede har lidt betydelig skade (fra bilulykker, operationer eller indgreb som f.eks. ileostomi osv.), og musklerne ikke kan heles ordentligt, kan korsetter give en kilde til beskyttelse og hjælpe med at øge det intraabdominale tryk for at forhindre, at musklerne kollapser.

18) Efter fødslen og barsel.

Korsetter kan nogle gange hjælpe med at korrigere diastasis recti, den adskillelse af mavemusklerne, som nogle mennesker oplever i graviditetens sidste trimester, hvis de bruges efter fødslen for at holde musklerne sammen og forhindre dem i at skille sig yderligere, mens de heler sammen.

For personer med båndssygdomme, der kan påvirke mavens og leverens placering, eller for personer, der har gennemgået en større operation, som har resulteret i en forskydning af deres organer, kan en Veltsiddende støttebøjler kan løfte og støtte disse organer og forhindre, at leveren “flyder” eller falder ud (hepaptose).

19) Hjælp til vægttab

Den Slimming-korsetter kan bruges som hjælpemidler til vægttab. De fungerer som et udvendigt mavebånd og tillader ikke meget udvidelse af maven, hvilket hjælper med at kontrollere appetitten og reducere madportionerne.

kollektion af slankekorsetter

Det at bære et vægttabskorset kan også hjælpe dig med at forbedre din kost og din kondition..

20) Kropspositivitet

Korsetter giver nogle kvinder en timeglasform, som de aldrig kan opnå på naturlig vis (gennem kost og motion). Medicin som steroider eller tilstande som skjoldbruskkirtelforstyrrelser eller PCOS kan gøre vægttab næsten umuligt for nogle.

I den anden ende af spektret kan nogle patienter med hyperthyroidisme, hypofyseproblemer, ekstremt hurtigt stofskifte eller muskelsvind have svært eller umuligt at tage på i vægt.

Brug af korsetter kan dog give kvinder i begge disse situationer mulighed for midlertidigt at få en mere timeglaslignende form, selv om deres nuværende genetiske udtryk eller helbredstilstand dikterer noget andet.

21) Kropsmodifikation

Korsetter kan ændre en persons figur semi-permanent ved at ændre morfologien af muskler og fedtpuder. Mange atletiske kvinder bruger korsetter for at reducere deres størrelse.

en kvindelig bodybuilder med korset

Kvindelige bodybuildere har brugt det til at opnå en wasp-waist for at opnå en konkurrencemæssig fordel i fitnesskonkurrencer.

Forhenværende professionelle svømmere har også brugt det efter deres karriere for at vende effekten af “svømmerens tøndebryst” og genvinde den lille brystkasse, de havde før svømningen.

Det er endda muligt, at kompressionen fra et korset kan reparere skader forårsaget af stramme jeans eller dårligt siddende bh’er., der lægger et blidt, konstant pres på det område, hvor der opstår permanente buler i ryggen eller hofterne, og som udgør en barriere, der forhindrer, at overtøj kommer til at klemme igen på samme måde.

Og selv om mindre migration af fedtpuder er omdiskuteret (især i forbindelse med brystvæv), har nogle set bemærkelsesværdige resultater, selv når korsettet ikke er på plads.

22) Kønsidentitet

Den bustier-korsetter bruges til at remodellere og feminisere figurerne hos transkønnede kvinder eller personer med en kønsforstyrrelse: de gør ofte brystkassen smallere, øger den tilsyneladende højde på taljen og gør hofterne fyldigere i modsætning hertil.

mand med transkønsidentitet

Disse ændringer kan være med til at afhjælpe den dysfori, som de kan føle ved at skabe en figur, som de kan se som mere ønskværdig, eller som de lettere kan identificere sig med.

23) Rygstøtte

Korsetter bæres også af mænd, der har brug for støtte til ryggen – et skræddersyet stykke kan hjælpe dem med at bevare en maskulin fysik uden frygt for utilsigtet at skabe feminiserende effekter.

Specielle specialfremstillede korsetter kan også bruges af transkønnede mænd til at ændre deres figur og gøre den mere maskulin.

24) Mod forstoppelsesproblemer

For personer, der har langsomme tarme eller forstoppelsesproblemer, kan trykket, der udøves af den at bære et korset kan undertiden stimulere tarmene og give en kort stigning i peristaltikken umiddelbart efter at man har fjernet korsettet, hvilket gør det lettere at aflevere afføring.

kvinde med forstoppelse

For personer med diarré eller hurtige tarmproblemer kan et stramt korset undertiden bremse peristaltikken, hvilket kan forlænge tiden mellem afføringerne.

*Dette virker ikke ens for alle – hvis du allerede lider af mavesmerter, oppustethed eller uregelmæssigheder, skal du spørge din læge, før du prøver korsettet.

25) Gastrointestinale lidelser

Den blide kompression, som korsetterne udøver, kan også nogle gange hjælpe med at lindre kramper i forbindelse med gastrointestinale lidelser.

Og selv om det er meget omdiskuteret, har fire forfattere i Solaced oplevet lindring af mave-/tarmsmerter forårsaget af colitis ulcerosa, irritabel tarmsyndrom, fibromyalgi og idiopatiske årsager.*

Hør din læge, hvis du har mave- eller tarmproblemer, før du overvejer at bruge en tandbøjle, da den normalt ikke anbefales til disse personer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *