Hvad er et korset?

I denne artikel giver vi dig en kort beskrivelse af denne tidløse beklædningsgenstand: korsettet!”

Du vil opdage, hvad et korset er, og til hvilket formål det bæres.

Hvad er et korset? 

Et korset er et stykke tøj, der bæres rundt om taljen for at støtte kroppen. Den kan være fremstillet af stål, stof eller andre materialer. Det har mange fordele og hjælper med vægttab ved at reducere taljen. Korsettet komprimerer blot taljen og får den til at se mindre ud.

I det 15. århundrede var korsettet primært en underbeklædning til kvinder. Selv om den blev båret af mænd i den victorianske æra, var det hovedsageligt kvinder, der brugte den i langt de fleste tilfælde. Den er sammensat af flere elementer, der tjener til at slanke figuren såsom stænger kaldet baller, af piped cord, af klammeplads. De ældste modeller består af en busc, et metal- eller træblad, der bruges til at sætte brystet i en kasse.

En stivet beklædningsgenstand

Denne type af  stivet beklædningsgenstand er ideel til at støtte brysterne og forme kroppen. Korsettet, der længe blev betragtet som en underbeklædning, har gennemgået en lynhurtig udvikling.

Dette hvalben, der i det 20. århundrede blev kaldt “skulpturelt lingeri“, er gået fra at være en underbeklædning til en moderne beklædningsgenstand. Den kan nu bæres som en smart og elegant top af kvinder.

Nu har den trods sin forandring gennem tiden stadig sin hovedfunktion, som er at skulpturere kroppen.

Det moderigtige korset

Korsettet bruges i dag som modetøj men har også en plads på det medicinske område som ortopædisk tilbehør. Det bruges til behandling af rygsøjlenedsættelser og giver skolioselidelser en lige holdning.

Midlertid er de modeller, som corsetieres af Maison du Corset skaber, udelukkende til mode. Vi specialiserer os i den æstetiske side af tøjet, for at tilbyde kvinder, der ønsker at opnå en  svelte og og appealerende udseende!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *